April 21, 2019
  • Setting The Standards

Elektriciteit Heeft Geleid Tot Dat We Nu Geen Kaarsen Meer Nodig Hebben Voor Licht

Sharing is caring!

Elektriciteit heeft geleid tot veel veranderingen in ons leven. Vóór elektriciteit, als je ‘s nachts je huis wilde ontsteken, moest je kaarsen gebruiken, of lampen gevuld met olie of paraffine. Het was niet zo eenvoudig, en als je geen kaarsen meer had of brandstof had, moest je in het donker zitten! Elektriciteit kwam voor het eerst in de huizen van mensen aan het einde van het Victoriaanse tijdperk. In 1878 werden de eerste elektrische straatlantaarns ter wereld in Londen geplaatst. Energie vergelijken was er in die tijd dus nog niet bij.

Godalming Was Eerste Stad Ter Wereld Met Elektriciteitsvoorzieningen

In 1881 werd Godalming in Surrey de eerste stad ter wereld met een elektriciteitsvoorziening die iedereen in de stad kon gebruiken. Elektriciteit wordt niet alleen gebruikt voor het voeden van dingen thuis, in scholen en in andere gebouwen. Veel treinen worden aangedreven door elektriciteit. Ze halen het ofwel uit een draad die over de rails loopt, of van een derde rail. Het is veel moeilijker om auto’s te maken die van elektriciteit zijn voorzien, maar wetenschappers proberen ze te ontwerpen en sommige bedrijven beginnen ze nu te maken.

Door Elektriciteit Kunnen We Dingen Veel Handiger Maken

Een van de redenen waarom elektriciteit ons leven zo heeft veranderd, is dat het dingen veel handiger kan maken. Vóór elektrische straatlantaarns was het de taak van sommige mensen om rond te gaan met het aansteken van de gasgestookte lampen die steden vroeger op hun straten hadden; ze werden lampaanstekers genoemd. Hoewel je kleine windturbines thuis kunt gebruiken, moeten windturbines heel groot zijn om veel elektriciteit te produceren. Elk blad van een grote windturbine kan zo lang zijn als vier dubbeldekkerbussen!

Een Windturbine Moet Op Een Plaats Staan Waar Het Hard Waait

De beste plaats om een ​​windturbine te plaatsen is ergens waar veel wind staat om te keren. Hoe meer wind er is, hoe meer elektriciteit je kunt maken. De beste plaatsen vaak hoog op een heuvel of op een hoog gebouw, maar het kan ook goed zijn om windturbines op zee te bouwen. Zonnepanelen werken niet alleen als de zon schijnt. Ze kunnen ook elektriciteit opwekken als het bewolkt is, maar ze maken niet zoveel elektriciteit als in fel zonlicht.