April 21, 2019
  • Setting The Standards

Ervaar Virtual Reality Met Firefox 55

Sharing is caring!

Het internet gaat veel meer VR-vriendelijk worden: Mozilla’s Firefox 55, nu beschikbaar, ondersteunt WebVR, waarmee je VR-inhoud op het web kunt ervaren met een HTC Vive of Oculus Rift-headset.

 

“WebVR stelt ontwikkelaars en artiesten in staat om op het web gebaseerde VR-ervaringen te creëren waar je met Firefox naar kunt bladeren”, schrijft Mozilla-productstrateeg Nick Nguyen in een blogpost. “Of je nu een huidige Oculus Rift- of een HTC Vive-bezitter bent – of nog steeds beslist wanneer je de VR-sprong gaat maken, Firefox kan je sneller naar je VR-oplossing brengen.”

Wat Als U Een Leuke Game Ziet?

 Wanneer u een game of app op het web vindt die VR ondersteunt, klikt u op het pictogram VR-bril op de pagina om het met uw headset te bekijken. U kunt handsetcontrollers gebruiken en rondbewegen in uw fysieke ruimte om deze webgebaseerde VR-ervaringen te navigeren en te besturen.

Er Is Ervaring

Een aantal ontwikkelaars bouwde al content met WebVR, schrijft Nguyen. Ga hierheen om enkele door Mozilla aanbevolen ervaringen te bekijken, inclusief de VR-schilderijervaring die A Painter in de video hierboven demonstreerde. Veel van de ervaringen op die site zijn gemaakt met A-Frame, Mozilla’s WebVR-kader voor het maken van content.

Google heeft in februari WebVR-ondersteuning toegevoegd aan Chrome en Microsoft deed hetzelfde in april voor zijn Edge-browser.

Opstarttijd

Mozilla heeft ook in Firefox 55 “de tijd die nodig is om Firefox te starten aanzienlijk beperkt tijdens het herstellen van de tabbladen van een vorige sessie”, zegt Nguyen. Dus, als u om een ​​of andere waanzinnige reden een Firefox-venster moet herstellen met 1691 tabbladen geopend, duurt het nu slechts 15 seconden in plaats van bijna acht minuten.

Zoekmachinegebruik

Met Firefox kunt u nu ook gemakkelijk zoeken in de zoekmachines van veel websites vanuit de adresbalk. Typ gewoon uw zoekopdracht en klik vervolgens op de zoekmachine die u wilt gebruiken. De standaardlijst met zoekmachines omvat Google, Amazon, Twitter, Wikipedia, Yahoo, Bing en DuckDuckGo, maar u kunt dit aanpassen in de instellingen.